Dovrefjell er det eneste stedet i Norge, og ett av få steder i verden, hvor du kan oppleve moskus. Du kan naturligvis gå ut i fjellet på jakt etter moskusen på egenhånd, men da må du være godt forberedt. En fullvoksen moskusokse kan veie 450 kilo, og den kan løpe i 60 km/t. Det kan ikke du. Derfor anbefaler vi deg å bli med på en organisert moskussafari med guide.

På guidede turer er du nesten helt sikker på å få se urdyret på Dovrefjell, og guiden vil sørge for at sikkerheten er ivaretatt slik at du får god tid til å studere og fotografere den majestetiske kongen av Dovrefjell. Det gjennomføres organisert moskussafari hver dag hele sommeren, og Furuhaugli Turisthytte tilbyr også moskussafari på bestilling vinterstid.

Om sommeren varer turen i rundt seks timer, og den passer for alle. Du må belage deg på å gå mellom 7 og 15 km, avhengig av hvor moskusen er.

Vi anbefaler varme klær og gode sko, og du bør også ta med deg niste og noe å drikke.

Moskussafari kan du bestille hos Furuhaugli Turisthytte, Hjerkinn Fjellstue & Fjellridning, Hjerkinnhus Vandrerhjem og Kongsvold Fjeldstue.