www.kongsvold.no · post@kongsvold.no · Telefon 900 84 802

Kongsvold Fjeldstue er et tradisjonsrikt hotell med moderne komfort. Med idyllisk beliggenhet på Dovrefjell og lett tilgjengelig med bil, tog eller buss fra både Oslo og Trondheim. Åpent fra mars til medio november.

OVERNATTING

Å kunne ønske velkommen til et mat- og overnattingssted med tradisjoner tilbake til 1100-tallet, er ikke alle forunt. Men så lenge siden er det faktisk at Norges daværende konge, Eystein, lot bygge de første sælehusene på Dovrefjell for trette og sultne veifarende mellom Nidaros og Oslo.

I dag er det ikke bare veifarende som stopper på Kongsvold. Her vies brudepar på tunet, sølvbryllup feires i salonger og kurs og konferanser avholdes. Alt akkompagnert av et matstell det knapt finnes maken til.

Hva konger angår, har mange vært innom, både i ny og gammel tid. Det var da daværende Kong Fredrik IV som navnga stedet, da han lot seg fascinere på sin kroningsferd i 1704. Det finnes til og med en kongestol med sin egen historie, som vertskapet gjerne forteller.

«Da Kong Haakon VII ikke rakk å sitte på stolen vertskapet på Kongsvold hadde laget i stand til besøket hans i 1921, satte de stolen på stabburet. Og der ble den stående til Kong Harald V kom på besøk og fikk høre historien i 2001.»

MAT & VIN

Kongsvolds dyktige kokker utvikler stadig nye og spennede retter. Menyen tilpasses hvert enkelt selskap. Hver kveld kl 19 serveres en tre- eller fireretters meny i spisesalen. Alle er velkomne, også andre enn Kongsvolds overnattingsgjester, men ring på forhånd og reservér bord.

Kongsvold har god, raffinert og spennende mat, enten det gjelder et enkelt måltid på Kroa eller det er en fem-retters meny i restauranten.Til maten hører passende drikke fra Kongsvolds rikholdige vinkjeller. Menyene varierer med årstiden, og til større arrangement kan det selvsagt gjøre tilpassninger etter ønsker og behov.

Det serveres lunch både for grupper og individuelle, mellom kl 12 og 15. Ring gjerne på forhånd. Man kan også stikke innom for kaffe og eplekake mellom kl 11 og 16 i restauranten og salongene eller i kroa. Det er også mulig å kjøpe en god frokost før fjellturen. Kaffe og hjemmelagde rundstykker og kaker er populært. Enten i Kroa, forhåndsbestilt i salongene eller i spisesalen på Kongsvold.

NATUROPPLEVELSER

Villrein, moskus, jerv og fjellrev

Kongsvold Fjeldstue ligger like inntil Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Dovrefjell nasjonalpark ble opprettet sammen med Drivdalen, Kongsvold og Hjerkinn landskapsvernområder i 1974. I 2002 ble nasjonalparken betydelig utvidet og heter nå Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark. Den offisielle middagen i forbindelse med åpningen var på Kongsvold 1. juni 2002. 72 gjester deriblant Hans Majestet Kong Harald.

Nasjonalparken har det eneste gjenlevende økosystem i Europa bestående av villrein, jerv og fjellrev. En stamme på rundt 2.500 dyr representerer siste rest av den Euro-asiatiske villreinstammen i Europa. I tillegg finner du landets eneste moskusstamme på ca. 283 dyr i området. Dyrene kan ofte ses når de trekker helt ned til E6 som passerer over Dovrefjell.

Dovrefjell er en fjellkjede som danner en barriere mellom det sørlige Norge og Trøndelag. Vestre del av nasjonalparken preges av steile fjell der Snøhetta rager høyest (2286 m.o.h.). I øst er berggrunnen kalkrik, og her finnes Nord-Europas rikeste plantefjell med sjeldne arter som norsk malurt og dovrevalmue. Det er store uttak av skifer i området, og en tidligere gullgruve (nedlagt på slutten av 1700-tallet).


Fantastisk atmosfære i flere hundre år gammelt bygg. Flott innredning med antikke skap og møbler, men nok av myke stoler og gode senger. Enkle soverom, men ok bad. Gjestfrihet vertskap og islandsk kokk tryller fram deilig mat.
— Geivi, TripAdvisor

 
 

Flere bedrifter