Back to All Events

Moskussafari med Kongsvold Fjeldstue


  • Kongsvold Fjeldstue 62.303000, 9.605808 (map)

Hver dag kl. 10.00 i juni, juli og august, går det guidede turer (ca fire- fem timers gange) fra Kongsvold og inn til Moskusens rike. Turen går langs en sti opp mot fjellet, i flott terreng og avsluttes i nasjonalparkutstillingen på Kongsvold Kro. Moskussafari passer for alle som er vant til å gå tur. Det kan være grupper, enkeltpersoner, familier, gamle, unge eller firmaturer.

«Folk bør virkelig ta turen til Dovrefjell for kombinasjonen av moskus på passe langt hold og rosastekt andebryst med pancetta og puilinser på litt nærmere hold, – en uslåelig kombinasjon», sier Sigurd Sollien programleder for TV-Norge.

Eneste arrangør med teleskop

«Som eneste turarrangør med teleskop, vil du kunne se dyrene nærmere», sier Arne Granlund fra bedriften Moskussafari Dovrefjell, som står bak turene i samarbeid med Kongsvold Fjeldstue. Erfarne guider deler sin kunnskap om tilnærming av Moskus og leder følget slik at det ikke forstyrrer dyrene. Guidene avgjør hvilken avstand gruppa stopper på.

«Moskusguiden vår Knut var en trivelig fyr, med masse kunnskap om et av Norges mest eksotiske dyr, nemlig moskusen», sier Sollien.

283 moskusdyr mars 2011

Moskusoksen er ikke kjent for å være spesielt agressiv. Dette gjelder selvsagt om du ikke kommer dem for nær. Moskusen kan virke tung og klumsete, men kan faktisk komme opp i en fart på 60 kilometer i timen. Antall moskus vår 2011 var 283 før kalving.

Flotte fotomuligheter

Turen gir flotte fotomuligheter og de fleste har med kamera. Alt ifra små kompakte til mere profesjonelle kamera. Turen gir også et innblikk Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark, både gjennom kulturminner, plante og dyreliv som passeres på turen. «Ganske jamt ser vi ryper og noen ganger rein», sier guide Granlund.

Earlier Event: May 15
Moskussafari med Furuhaugli
Later Event: June 9
Ha tro på egne valg