www.hjerkinn.no · booking@hjerkinn.no · Telefon 61 21 51 00

Idyllisk trehotell, ridehester, fjell og moskus på samme sted! Vi holder til midt oppe på Dovrefjell. Enkelt å nå fra E6 eller med toget på Dovrebanen.

Overnatting

Fjellstua har lyse hotellrom, nye leiligheter og en tømret pilegrimsstue. Spisesal til 70 personer og møterom til 35. Avslappet atmosfære, koselig salong med store sofaer, peis og en liten bar. Badstue, massasjestol og utendørs boblebad. Vi serverer frokost- og middagsbuffet med nordisk mat.

Hotell – 26 rom
Rom m/bad, gratis Wifi, tv, og vannkoker.

Anneks – 12 leiligheter
Leiligheter for 3-7 personer, stue, kjøkken, bad og gratis wifi. Sengetøy kan leies.

Pilegrimsstue – 5 soveplasser
Sovesal med køyer. Toalettanlegg i bygg ved siden av. Sengetøy kan leies.

Camping

40 oppstillingsplasser, fordelt på 3 platåer, alle med utsikt.

Fjellridning på Dovrefjell

Vi rir over vidder, bestiger topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. På lørdagene rir vi inn i moskusens rike for å se etter moskus og hester på fjellbeite.

Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning arrangerer turer for nybegynnere og erfarne ryttere, barn og voksne. Hver dag deler vi oss i mindre grupper etter erfaring og ønske, så alle får maksimalt utbytte av rideturen. Du får prøve både tølt, trav og galopp!

I stallen får du utdelt din egen stødige, fjellvante og tøltende islandshest, og får en kort innføring i hvordan du steller og saler opp din egen hest, før vi rir ut på tur. Husk å ta med stor matpakke og drikke! Du får låne ridehjelm og salvesker av oss.

NB: Da vi bruker kun islandshester, som er relativt små av størrelse, er øvre vektgrense for å være med på ridetur 95 kg.

Vi gleder oss til å dra på tur med deg!

Vi møtes i stallen på Hjerkinn Fjellstue og Fjellridning alle dager unntatt mandager, da har hestene fri. Du får prøve både tølt og galopp, dersom du ønsker. Turene varer fra 09.30 til ca. 16.00. Vi tilbyr også rideferie fra 2-6 dager. Aldersgrense 10 år med foreldre eller 12 år alene.

Velkommen til det gode liv på fjellet,
hilsen 12, 13 og 14. generasjon Hjerkind.


Hyggelige hotell med god utsikt til naturen og fjellene rundt. Rommet hadde bra standard og servicen i den hyggelige resepsjonen var god. Litt kjedelig frokost. Vi hadde med en liten hund. Den følte seg velkommen og kostet oss ikke noe ekstra.
— Gunnar1946, TripAdvisor

 
 

Flere bedrifter