www.hjerkinn.no · booking@hjerkinn.no · Telefon 61 21 51 00

Idyllisk trehotell, ridehester, fjell og moskus på samme sted! Vi holder til midt oppe på Dovrefjell. Enkelt å nå fra E6 eller med toget på Dovrebanen. Her kan du ri islandshest, gå moskussafari eller kjøre hundeslede!

Overnatting

Fjellstua har lyse hotellrom, nye leiligheter og en tømret pilegrimsstue. Spisesal til 70 personer og møterom til 35. Avslappet atmosfære, koselig salong med store sofaer, peis og en liten bar. Badstue, massasjestol og utendørs boblebad. Vi serverer frokost- og middagsbuffet med nordisk mat.

Hotell – 26 rom
Rom m/bad, tv, kjøleskap og vannkoker.

Anneks – 11 leiligheter
Leiligheter for 3-7 personer, stue, kjøkken og bad. Sengetøy kan leies. 

Pilegrimsstue – 6 soveplasser
Sovesal med køyer. Toalettanlegg i bygg ved siden av. Sengetøy kan leies. 

Camping
40 oppstillingsplasser, fordelt på 3 platåer, alle med utsikt. Kr 250.-/enhet/natt, fri strøm og dusj.

Ridning på Islandshest

Vi rir over vidder, bestiger topper med utsikt over Rondane og Dovrefjell, krysser elver og følger koselige stier gjennom bjørkeskogen. På lørdagene rir vi inn i moskusens rike, for å se etter moskus, villrein og hester på fjellbeite.

Vi har med inntil 25 ryttere daglig, og turene er for både nybegynnere og erfarne ryttere, barn over 10 år og voksne. Vi møtes i stallen kl 09.30 alle dager. Da blir det fordeling av hest og en times stell og oppsaling før turstart. Tirsdag, torsdag, fredag og søndag varer turen i 3 timer, onsdag og lørdag varer den 6 timer, inkludert en times nistepause. Husk å ta med stor matpakke/drikke! Hver dag deler vi oss i mindre grupper etter erfaring/ønske, så alle får maksimalt utbytte av rideturen. Du får prøve både tølt, trav og galopp!

Hundekjøring

Prøv deg som tøff hundekjører i vinter! Du får ditt eget hundespann, som du skal sele opp og kjøre selv. Spannet ditt består av 4-6 trygge hunder, og du følges opp av erfarne guider. Vi kjører koselige løyper i skogen, før det bærer til fjells og over viddene, med utsikt til Rondane og Dovrefjell.

Moskussafari

Bli med erfarne guider på fottur i fjellet og opplev disse majestetiske urdyrene. De er atletiske, raske og ser morske ut, og Dovrefjell er en av få plasser i verden de lever! Ta med matpakke/drikke og nyt naturen og turen! Turlengde varierer etter hvor dyrene står, ca 10-15 km, og varer ca 5 timer.

Velkommen til det gode liv på fjellet,
hilsen 13. generasjon Hjerkind.


Hyggelige hotell med god utsikt til naturen og fjellene rundt. Rommet hadde bra standard og servicen i den hyggelige resepsjonen var god. Litt kjedelig frokost. Vi hadde med en liten hund. Den følte seg velkommen og kostet oss ikke noe ekstra.
— Gunnar1946, TripAdvisor

 
 

Flere bedrifter