Furuhaugli Turisthytter ligger lunt til på Dovrefjell 1007 meter over havet. Med beliggenhet et stykke fra E6 oppe i bjørkeskogen er det et rolig sted å være for kropp og sjel. Plassen består av 29 små og store hytter, 40 caravanplasser, sanitæranlegg, kafé med resepsjon, spisesal, peisestue, bar og TV-stue. Noen av hyttene, sanitæranlegget og kafeteriaen er også tilpasset rullestolbrukere.

I omgivelsene rundt Furuhaugli er det flotte muligheter for naturopplevelser og aktiviteter. Vi har nært samarbeid med ulike guider som kan ta dere med inn i moskusens rike eller på andre flotte opplevelsesturer. Det er også anledning for vandring på egen hånd langs merkede stier innover fjellet. I området finnes det også flere gode fiskevann i tillegg til jaktterreng for småvilt og storvilt. På vinteren kan man bare sette på seg skiene utenfor hyttedøren og gå avsted.

Med tradisjoner for overnatting og bevertning siden 1930 håper vi å kunne gi ett komplett tilbud for de fleste. Vi har åpent hele året for alle typer anledninger.

Hytter

Siden plassen har vært i kontinuerlig utvikling gjennom mange år har vi et bredt utvalg av ulike hytter. Alt fra enkle 2-sengs campinghytter for sovepose, med kokemuligheter og kjøleskap, til større hytter med flere soverom og ulike sengeløsninger med dyner, kjøkken med utstyr, stue og bad med dusj/WC. Det skulle derfor være muligheter for enhver smak og pris.

Camping

For campingvogner og bobiler er det ca. 40 caravanplasser. Enkelte av disse er også spesielt egnet for telt. Tømmeplass for caravantoalett og bobil, og vaskeplass for biler er også på stedet. På sanitæranlegget finnes toalett, vask og dusj for damer, herrer og i familierom for rullestolbrukere. Der er også kjøkken med komfyr, micro, oppvaskmaskin og kjøl/frys. I kjelleren er det vaskerom med vaskemaskin, tørketrommel, utslagsvask, og solarium.

Servering

Åpningstid fra kl. 08.00-22.00 om sommeren og 12.00-20.00 om vinteren. Denne kan utvides i forbindelse med spesielle arrangementer eller i helgene.

Kafé

I kafeteriaen har vi en spisesal med 50-60 sitteplasser hvor det serveres hjemmelaget mat. Rømmevaflene våre er viden kjent og hjemmelagd flatbrød serveres til alle middagsretter. Om sommeren fisker vi i fjellvannene rundt oss. Nattens fangst setter vi på menyen samme dag. Om høsten er det vilt som står i fokus. Med gode resultater under jakta er det derfor mulig at vi har både elg og reinskjøtt helt frem til sommeren.

I tillegg har vi en lang rekke tradisjonsrike retter på menyen samt noen mer internasjonale. På godværsdager er det fint å nyte utsikten, en matbit og litt drikke fra terrassen.

Vi tar i mot både store og små grupper. Gjennom våre samarbeidspartnere får vi besøk av flere busser år etter år. Inntil 75 personer i kombinasjon med peisestua har det vært mulig å servere på en gang. Ta kontakt for gode priser.

Selskapslokale/Peisestue/Bar

I tillegg til spisesalen har vi også en peisestue med TV, musikk og bar for inntil 50 personer. Sammen utgjør dette en komplett pakke for selskaper med alle rettigheter. Etter servering fra meny bestående av ulike fjellretter i spisesalen, kan gjestene forflytte seg inn i peisestuen hvor kaffe med Cognac eller likør kan nytes til sprakende peis. Utover kvelden kan drinker, vin eller fatøl nytes fra baren i peisestua. I løpet av de siste årene har vi hatt flere dåpsfester, konfirmasjon, bryllup, jubileum eller andre familiesammenkomster hvert år.

Fasiliteter

På Furuhaugli finnes flere muligheter.

Velvære
Vår badestamp med luftdyser er svært populær på vinterstid men kan også leies om sommeren. I trollskogen er det satt opp en lavvo med benker og bålplass utenfor. Dette er en perfekt oppladning til en bedre middag eller en tur i stampen for familier eller mindre grupper.

Barnevennlig
For barna er det et eget lekeområde for barna med sklie, husker, klatrevegg og sandkasse. Det er også mulighet til å låne badminton, fotball med mål, innebandy eller annet for utendørs bruk. Innendørs har vi dessuten et lekerom i kjelleren med bordtennis, brettspill, kort eller lignende.

Resepsjon/kiosk
Alle henvendelser kommer gjennom resepsjonen og vårt bookingprogram. I resepsjonen finnes også en liten vegg med suvenirer. De fleste er håndlagde på stedet men det finnes også mer standard produkter som t-skjorter, krus, kort etc. I tillegg forsøker vi å holde et lite utvalg av kioskvarer samt at det er mulig å kjøpe melk og brød.

TV-stue
I peisestua i hovedbygget har vi en stor TV-skjerm for SingStar, PlayStation, TV, musikk eller film. Her er det plass til ca. 30 personer foran skjermen.

Aktiviteter
Bli med på moskussafari, elgsafari eller andre spennende, naturbaserte opplevelser!


Hadde et fantastisk opphold,skulle gjerne vært noen dager lenger.Flott, ren og komfortabel hytte med himmelsk beliggenhet. Maten som ble servert i kafeteriaen var fantastisk, fjellfisk, røkt harr, hjemmelaget og vellaget mat. Hyggelig vertskap og betjening.
— Ellen S, TripAdvisor